Dagopening

In groep 3 t/m 8 wordt drie keer per week gestart met een zogenaamde “dagopening” door één van de kinderen of door de leerkracht.

Dagopeningen worden verdeeld in vrije en gebonden dagopeningen. Gebonden dagopeningen zijn spreekbeurten over een onderwerp dat door het kind zelf wordt gekozen. Vrije dagopeningen zijn bijvoorbeeld een dansje, een quiz, een toneelstukje, een powerpointpresentatie, voorlezen, uitbeelden, goochelen, In de lagere groepen ligt de nadruk op de vrije dagopeningen, waar niet al te veel voorbereiding aan vast zit. In de hogere groepen mag afwisselend een vrije en een gebonden dagopening worden gedaan.

Om de kinderen niet teveel te belasten, is afgesproken dat elk kind niet meer dan drie keer per jaar een dagopening houdt. Als uw kind er geen bezwaar tegen heeft, bent u welkom om te komen kijken en luisteren naar de dagopening van uw kind.

Het uitdelen van bijvoorbeeld stickers of snoep bij dagopeningen is niet toegestaan.